Fast Forward naar contentmarketing 2 . 0

CMFF-logo-orange-web

Het donkere zaaltje van de North Sea Jazz Club doet vermoeden dat we hier zijn voor een geheime bijeenkomt van een underground beweging. En misschien is dat ook wel een beetje zo, want de sprekers van vandaag staan op de barricade: Het moet anders! Het moet beter! Contentmarketing, het oogappeltje van marketeers, is toe aan fase 2.0. En een beetje snel graag, want het internet barst uit zijn voegen van willekeurige contentkul, halfgare inhakers en copy-paste pulp.

We zijn er eigenlijk al klaar mee, voor het goed en wel tot bloei is gekomen. En dat is jammer, want contentmarketing heeft veel te bieden. Voor de klant, omdat het eindelijk over hem gaat. En voor de organisatie, omdat het van binnenuit komt. Contentmarketing is in potentie goud voor je business! Zolang je het maar op de juĂ­ste manier doet. De boeken van de 8 sprekers van vandaag zijn dan ook stuk voor stuk te lezen als manifest.

In sneltreinvaart krijgen we van ieder van hen de kern van de zaak voorgeschoteld. De invalshoek wisselt en de nuances verschillen, maar samengevat kunnen we stellen dat ze het er samen over eens zijn: Contentmarketing heeft alleen zin als het zich weet te onderscheiden (DNA), onderdeel uitmaakt van de integrale marketingstrategie (visie) en relevant is voor de doelgroep (audience).

Dus een grappig filmpje van een chagrijnige poes op het internet plempen is volslagen zinloos, tenzij je een leverancier bent van anti-vlooienmiddeltjes of maandverband. Ga liever eerst eens nadenken over wie je bent, waarom en voor wie je content wilt maken en wat je ermee hoopt te bereiken. Lees meer