Klacht van een klant

winkelstraat

De winkelstraat begint steeds meer op een doodlopende weg te lijken. Een dagje shoppen is als een wandeling op een kerkhof. Op de glazen zerken staan droevige teksten als ‘Wegens omstandigheden gesloten’. In de weerspiegeling van de donkere holle ruimtes passeren consumenten op weg naar huis om online verder te winkelen.

Onzin natuurlijk. De winkelstraat heeft juist nog heel veel te bieden, maar kampt met een minderwaardigheidscomplex en staart zich blind op de online successen van de concurrentie in plaats van de focus te leggen op de eigen kwaliteiten. Het is bijna zielig hoe winkelstraatwinkels opkijken naar het internet en er alles aan doen om daar ook een beetje bij te horen. Als een klein wit jongetje dat wanhopig probeert zich als een Gangsta rapper voor te doen.

Oke, ik geef het toe. Consumenten zijn inderdaad errûg gevoelig voor gemak. Vanaf de bank bestellen en gratis thuisbezorgd krijgen, wie wil dat nou niet? Nou ja, niet altijd… Lees meer